Bröd med solrosfrön och fänkål

  • 3 dl grahamsmjöl
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 0,75 tsk bikarbonat
  • 1 tsk stötta fänkålsfrön
  • 2 msk mörk sirap
  • 1 dl solrosfrön
  • 3 dl filmjölk
  • 0,5 dl flytande margarin
Gör såhär:

Sätt ugnen på 175°C. Blanda först alla torra ingredienser i degbunken, häll i filmjölken och Milda flytande margarin blanda till en kletig deg. Häll degen rakt ner i en smord brödform som rymmer 1- 1,5 l. Strö över lite extra solrosfrön. Grädda mitt i ugnen ca 40 minuter, stjälp upp brödet på ett bakgaller och låt svalna under en handduk.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0