Ciabata
- 5 dl fingervarmt vatten
- 1 dl mjölk
- 25 gram jäst
- 2 tsk salt
- 1 msk honung eller strösocker
- 12, 5 dl vetemjöl samt mjöl till utbakning
Gör såhär:
Arbeta snabbt ihop den degen. Strö över ett par matskedar mjöl över degen och låt jäsa 1-1,5 tim. Värm ugnen till 240-250 grader. Strö ut 0,5-1 dl mjöl på bakbordet och stjälp försiktigt upp degen. KNÅDA INTE! Jäsbubblorna ska få vara kvar. Strö ytterligare lite vetemjöl över degen, knappt 0,5 dl. Platta till degen något. Dela upp degen i bitar och lägg på plåtar täckta med bakplåtspapper. De blir lite olikformade eftersom att degen är lite kladdig, men så ska det vara. Grädda bröden i mitten av ugnen i ca 17-20 min. Låt bröden svalna utan handduk, så blir brödskorpan frasig och fin.
Kommentarer
Trackback