Grovt bröd med havre
- 50 g jäst
- 0,5 l vatten, fingervarmt
- 2 tsk salt
- 3 msk olivolja
- 8 dl vetemjöl special med fullkorn (eller vanligt)
- 2 dl havregryn
- 1 dl vetekli
- 1 msk mörk sirap
- 1 tsk brödkryddor
- sesamfrön till dekoration
Smula jästen i en bunke och lös upp i lite av vattnet. Tillsätt alla ingredienser och arbeta samman till en ganska lös deg, som fortfarande är lite kladdig. Låt jäsa 30 minuter övertäckt i en bunke. Värm ugnen till 220 grader. Häll ut degen på bakplåtspapper på en plåt och maka ihop den till önskad form. Pensla med ägg och strö över lite flingsalt och sesamfrön. Grädda i 15 minuter på 220C, Sänk värmen till 150 grader och grädda ytterligare 15 minuter.
Kommentarer
Trackback