Indiskt naanbröd
- 5 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 0,5 tsk bikarbonat
- 1 tsk salt
- 1 st ägg
- 1,25 dl yoghurt
- 2,5 dl mjölk
- lite smält smör
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader. Sikta ihop vetemjöl, bakpulver, bikarbonat och salt. Tillsätt vispat ägg, smält ghi eller smör, samt yoghurt. Häll mjölken lite i taget, så mycket som behövs för att forma en mjuk deg. Täck degen med en fuktig kökshanduk och låt den stå varmt i 2 timmar. Knåda på rejält mjölat underlag i 2-3 minuter, eller tills degen är slät. Dela åtta bitar och kavla varje bit till en 15 cm lång oval. Pensla med vatten och lägg den fuktiga sidan neråt på en smord ugnsplåt. Pensla med smält smör och grädda i 8-10 minuter, eller tills de är guldbruna.
Kommentarer
Trackback