Isabellas bovetebröd

  • 5 dl bovete, helt eller krossat
  • 1,5 dl russin
  • 1,5 dl linfrön
  • 7 dl hett vatten
  • 1,5 dl ljummet vatten
  • 50 g jäst
  • 11 dl dinkelmjöl
  • 2 msk kummin
  • 1 msk havssalt
  • 2 msk sesamfrön

Gör såhär:

Skölj bovetet. Lägg ner det i en bunke. Tillsätt russin och linfrön. Häll över det heta vattnet. Låt det svälla övertäckt i rumstemperatur 6-8 timmar.
Sätt ugnen på 200°. Rör ut jästen med det ljumna vattnet, 37°, i en bunke. Häll det över boveteblandningen. Tillsätt 10 dl sikt, kummin och salt. Arbeta degen ca 5 min för hand och minst lika länge i maskin. Låt degen jäsa minst 30 min.
Ta upp degen på mjölat bakbord och platta ut den till en rektangulär kaka ca 25x35 cm i diameter. Lägg den på bakplåtspapper i långpannan. Strö över sesamfrön. Grädda mitt i ugnen ca 30 min. Vänd brödet och knacka, låter det ihåligt är brödet färdigt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0