Julbröd
- 7 dl vetemjöl
- 3 dl grahamsmjöl
- 2 dl grovt rågmjöl
- 2 tsk salt
- 2 tsk bikarbonat
- 2 dl mörk sirap
- 1 l naturell yoghurt
- 2 dl russin
- 2 dl hela hasselnötter
- dl torkade strimlade aprikoser
- smör till formarna
- 2 dl solros- eller pumpafrön
Rör ihop alla mjölsorterna, salt och bikarbonaten i en rostfri bunke. Tillsätt sirap, yoghurt, russin, nötter och aprikoser. Smörj två avlånga brödformar och ”bröa dem” med solrosfrön eller pumpakärnor. Skrapa ner den kladdiga degen i formarna, men se till att lämna ett par centimeter upp till kanten så att bröden får plats att jäsa. Jämna till ytan och strö över lite extra solros- och/eller pumpafrön. Grädda i 200 grader i 60 minuter, sänk till 175 grader och grädda i ytterligare 30 minuter. Stjälp upp bröden på galler och låt svalna.
Kommentarer
Trackback