Julbröd

  • 7 dl vetemjöl
  • 3 3 dl grahamsmjöl
  • 2 2 dl grovt rågmjöl
  • 2 2 tsk salt
  • 2 2 tsk bikarbonat
  • 2 2 dl mörk sirap
  • 1 1 l naturell yoghurt
  • 2 2 dl russin
  • 2 2 dl hela hasselnötter
  • dl torkade strimlade aprikoser
  • smör till formarna
  • 2 2 dl solros- eller pumpafrön
Gör såhär:

Rör ihop alla mjölsorterna, salt och bikarbonaten i en rostfri bunke. Tillsätt sirap, yoghurt, russin, nötter och aprikoser. Smörj två avlånga brödformar och ”bröa dem” med solrosfrön eller pumpakärnor. Skrapa ner den kladdiga degen i formarna, men se till att lämna ett par centimeter upp till kanten så att bröden får plats att jäsa. Jämna till ytan och strö över lite extra solros- och/eller pumpafrön. Grädda i 200 grader i 60 minuter, sänk till 175 grader och grädda i ytterligare 30 minuter. Stjälp upp bröden på galler och låt svalna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0