Nöt och fruktbröd

  • 3 dl, grovt rågmjöl
  • 1 dl, grahamsmjöl
  • 2 dl, vetemjöl special
  • ½ dl linfrön
  • 1½ tsk salt
  • 1½ tsk bikarbonat
  • 2 tsk malda brödkryddor
  • ½ dl russin
  • 100 g torkade aprikoser
  • 50 g torkade blåbär eller tranbär
  • 75 g valnötter och hasselnötter
  • 4 dl yoghurt naturell
  • 1 litet rivet äpple
  • ½ dl råsockersirap

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175°. Blanda alla torra ingredienser och rör sedan ner yoghurt, äpple och sirap. Använd gärna matberedare, men kör inte för länge. Degen ska inte knådas. Häll smeten i en smord avlång form, ca 2 l, eller i två mindre formar. Grädda långt ner i ugnen ca 45–60 minuter – den kortare tiden för mindre bröd. Låt svalna på galler.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0