Nöt och fruktbröd
- 3 dl, grovt rågmjöl
- 1 dl, grahamsmjöl
- 2 dl, vetemjöl special
- ½ dl linfrön
- 1½ tsk salt
- 1½ tsk bikarbonat
- 2 tsk malda brödkryddor
- ½ dl russin
- 100 g torkade aprikoser
- 50 g torkade blåbär eller tranbär
- 75 g valnötter och hasselnötter
- 4 dl yoghurt naturell
- 1 litet rivet äpple
- ½ dl råsockersirap
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175°. Blanda alla torra ingredienser och rör sedan ner yoghurt, äpple och sirap. Använd gärna matberedare, men kör inte för länge. Degen ska inte knådas. Häll smeten i en smord avlång form, ca 2 l, eller i två mindre formar. Grädda långt ner i ugnen ca 45–60 minuter – den kortare tiden för mindre bröd. Låt svalna på galler.
Kommentarer
Trackback