Nyttigt bröd med vetegroddar

  • 5 dl dinkelmjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 3 dl rågsikt
  • 2,5 dl valfri mjölsort, gärna fullkorn
  • 1 dl vetegroddar
  • 1 tsk havssalt
  • 4 tsk bikarbonat
  • 5 msk blandade brödkryddor
  • 1 liter filmjölk
  • 0,5 dl sirap

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 c. Blanda alla torra ingredienser. Rör ned filen o sirapen. Smöra o bröa två 1.5 liters avlånga formar.  Grädda ca 100 minuter.  Alternativ – gör halva satsen i en brödform och grädda i 60 minuter. Färdigt att äta!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0