Grekiskt lantbröd med svarta oliver

  • ½ paket torrjäst (blå)
  • 2½ dl naturell yoghurt, t ex turkisk yoghurt
  • 3½ msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 6-7 dl vetemjöl
  • 1 dl svarta, urkärnade oliver
Gör såhär:

Lägg oliverna på ett stycke hushållspapper så att de får rinna av och torka litegrann.
Häll i yoghurt, olivolja och salt i baktråget (själva behållaren som "bakar" brödet i bakmaskinen). Tillsätt vetemjölet och strö över torrjästen. Hacka eller skiva oliverna i mindre bitar och strö över. Sätt på bakmaskinen på program nummer 1 ("Vitt bröd"). Låt maskinen sköta sig själv tills den piper.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0